miercuri, 29 februarie 2012

E cineva care nu stie sa taie o felie de salam?!

Evitati feliatoarele din supermarketuri

Mezelurile, brânzeturile şi alte specialităţi care vă încântă de obicei au
fost etichetate cu risc înalt de contaminare cu bacterii înalt patogene,
dintre care Listeria face ravagii.     Rata ei de multiplicare la raionul
unde se feliază aceste produse creşte rapid, chiar în condiţii de păstrare
igienice. Dacă adăugăm la asta faptul că produsele respective sunt
consumate reci, fără a fi supuse unui tratament termic, veţi înţelege
îngrijorarea specialiştilor în igienă alimentară. Listeria se simte
confortabil chiar în frigidere, acolo unde celelalte bacterii dârdâie...
  De unde această contaminare cu Listeria?     Nu doar din frigiderele
supermarketurilor, ci mai ales de la... maşina de feliat!    Fără o
curăţare frecventă a acestei maşini (ceea ce eu nu am văzut absolut
niciodată să se facă în astfel de magazine!), lama de feliat este
instrumentul perfect de transmitere a Listeriei de la salam la pastramă, la
şuncă, la muşchi şi la toate celelalte care se feliază acolo...     Sigur,
ideal ar fi să cereţi vânzătoarei să cureţe maşina înainte să vă servească.
Şi mai sigur, nimeni nu o să facă asta la cererea niciunui cumpărător. Plus
că vă veţi alege şi cu nişte priviri furioase de la cei care aşteaptă în
spate, la rând...
  Dacă tot cumpăraţi astfel de produse, măcar cumpăraţi o bucată întreagă,
netăiată, pe cât posibil... Dacă aţi cumpărat ceva feliat la supermarket,
aruncaţi la gunoi tot ce nu aţi mâncat în decurs de o săptămână. În plus,
când vă pregătiţi un sandviş, puneţi şi muştar. Cercetătorii de la
Universitatea de stat din Washington au descoperit că 90% dintre bacteriile
cele mai patogene, Listeria, Escherichia Coli şi Salmonella, mor după două
ore de expunere la... mustar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu